[ Sluiten ]
Particulier
Zakelijk
Hulp nodig? Bekijk Veelgestelde vragen of bel 071-54 22 556
(Lokaal tarief)

Veelgestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen over tiba. Heeft u een vraag met betrekking tot tiba maar vindt u het antwoord niet terug? Mail ons op info@tiba-zorggroep.nl of bel onze klantenservice.

   

Algemene vragen over tiba Zorggroep

Waarom is het aanbod van tiba zo spectaculair anders dan bij zorgverzekeraars?
Juist omdat wij geen zorgverzekeraar zijn hebben wij andere afspraken weten te maken met zorgaanbieders m.b.t. prijzen en het aantal behandelingen.
Ben ik via tiba verzekerd?
Nee, tiba is geen verzekeringsmaatschappij. Het aanbieden van basisverzekeringen en de één-euro-actie voor de aanvullende verzekering is volledig het initiatief van mijnzorgadviseur.nl.
Heb ik een verwijsbriefje nodig van mijn huisarts om naar tiba te kunnen?
Nee, alle therapeuten van Therapeutisch Centrum Leiderdorp, waar alle behandelingen van tiba plaatsvinden, zijn direct toegankelijk. Echter, u kunt met een verwijsbriefje wel terecht bij de therapeuten van het Therapeutisch Centrum Leiderdorp.
Ik ben bij mijn huisarts/het ziekenhuis geweest. Ik heb toen ik abonnee werd van tiba ook een basispolis en/of een aanvullende verzekering afgesloten via de actie van assuradeur mijnzorgadviseur.nl. Kan ik mijn declaratie naar tiba sturen?
Nee, voor alle zaken die met uw basis- of aanvullende polis te maken hebben moeten u naar de betreffende verzekeringsmaatschappij. mijnzorgadviseur.nl treedt op als tussenpersoon. Meer informatie over declareren kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.
Ik wil teruggebeld worden. Kan dat?
Ja, dat kan. Klik hier om teruggebeld te worden en vul rechts uw gegevens in.
Ik wil graag buiten kantooruren behandeld worden. Kan dat?
U kunt bij het Therapeutisch Centrum Leiderdorp, naast kantoortijden, ook op zaterdag tussen 09:00 en 15:00 uur terecht voor behandelingen.
Wat is een tiba-zwerfabonnement?
Het tiba-zwerfabonnement is een abonnement dat door Leiden en omgeving 'zwerft', dat doorgegeven kan worden en bedoeld is voor mensen die het even iets minder hebben.

Wie het tiba-zwerfabonnement krijgt of vindt mag indien nodig gratis aan een therapeutisch te behandelen klacht behandeld worden of bij het ontbreken daarvan het tiba-zwerfabonnement doorgeven aan iemand die wel dringend zorg nodig heeft maar het zich door omstandigheden even niet kan veroorloven..
Ik wil graag een spreekbeurt houden over tiba. Waar kan ik informatie vinden?
Stuur een mail naar info@tibazorggroep.nl voor een informatiepakket.
Ik ben een bedrijf en geïnteresseerd in de mogelijkheden van tiba. Hoe kan ik een afspraak maken?
tiba maakt graag een afspraak met u, maar kijk voor meer informatie eerst op onze bedrijvenpagina.
Wat is de mobiele fysio?
De Mobiele Fysio is een service die tiba biedt aan bedrijven om het aantal verliesuren per behandeling van de werknemers te minimaliseren.
Ik heb een uitgebreide medische historie. Kan ik desondanks bij tiba een abonnement afsluiten?
Ja, iedereen is welkom bij tiba.

Echter, tiba kan bij een chronische diagnosecode de eerste twintig behandelingen niet vergoeden, omdat het Therapeutisch Centrum Leiderdorp wettelijk verplicht is om de eerste twintig behandelingen te declareren uit uw basisverzekering. Uw zorgverzekeraar gaat u voor de eerste twintig behandelingen een rekening sturen.
Waar kan ik een klacht indienen tegen/over tiba?
Stuur een e-mail naar info@tibazorggroep.nl.
Waar kan ik meer informatie vinden over de voorwaarden van tiba?
Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de algemene voorwaarden.
 

Vragen over het tiba-abonnement

Kan ik aan zowel de tiba-familie als de eenmalige instapactie meedoen?
Nee, kortingsacties kunnen niet gecombineerd worden.
Mag ik iemand anders gebruik laten maken van mijn tiba-behandelingen of mijn tiba-pas?
Het aantal behandelingen uit het abonnement kan alleen gedeeld worden middels de Partnerdeal. De tiba-pas is echter strikt persoonlijk en kan niet worden uitgeleend aan anderen.
Wat kost een losse behandeling als de behandelingen uit mijn tiba-abonnement op zijn?
Op het moment dat u geen behandelingen meer heeft kost een losse behandeling bij het Therapeutisch Centrum Leiderdorp 36 euro. Als u vaker losse behandelingen nodig denkt te hebben is het voor u misschien voordeliger om uw abonnement op te waarderen. In dat geval gaat u een nieuw jaarcontract aan voor het nieuw gekozen abonnement.
Kan ik op ieder moment een beroep doen op de behandelingen in mijn tiba-abonnement?
Ja, binnen de openingstijden van het Therapeutisch Centrum Leiderdorp. Deze openingstijden zijn te vinden op www.tcleiderdorp.nl.
Ik ben net door mijn enkel gegaan. Kan ik meteen geholpen worden?
Ja, u kunt middels de Fysio-versneller uiterlijk de eerstvolgende werkdag gebruikmaken van een fysiotherapeutische behandeling.

Indien u geen Fysio-versneller heeft of een andere therapie nodig heeft, kunt u zelf op ieder moment van de dag online een afspraak maken op beschikbare tijden van het Therapeutisch Centrum Leiderdorp.
Ik moet naar de huisarts/het ziekenhuis. Valt dat ook binnen mijn aantal behandelingen van mijn tiba-abonnement?
Nee, want dit zit in uw basisverzekering. tiba biedt alleen de therapieën zoals aangegeven in de algemene voorwaarden.
Ik krijg als hoofdabonnee 15% korting via de tiba-familie-actie en mijn partner heeft de partnerdeal. Krijgen we nu ook 15% korting op het bedrag dat zij maandelijks betaalt?
Nee, kortingsacties kunnen niet gecombineerd worden.
Kan ik ook alleen een tiba-abonnement en geen verzekering via de actie van assuradeur mijnzorgadviseur.nl afsluiten?
Ja, dat kan. Om u direct in te schrijven, klik hier
Ik wil overstappen naar een hoger tiba-abonnement. Kan dat zomaar?
Ja, dat kan altijd. Dit kunt u doen via uw persoonlijke 'Mijn tiba' pagina of door contact op te nemen met tiba.
Ik wil overstappen naar een lager tiba-abonnement. Kan dat zomaar?
Ja, u kunt overstappen naar een lager tiba-abonnement aan het einde van uw abonnementstermijn. U dient dit minimaal vier weken voordat uw abonnement afloopt aan te geven.

U heeft een jaarcontract. Na het jaarcontract is uw abonnement maandelijks opzegbaar.
Kan ik mijn tiba-abonnement ieder moment opzeggen?
Ja, dat kan. Echter, uw tiba-abonnement eindigt pas bij het aflopen van uw abonnementstermijn. U dient te allen tijde minimaal vier weken van tevoren op te zeggen.
Mijn kinderen zijn uitwonend. Krijgen ze dan toch gratis hetzelfde tiba-pakket als ik heb afgesloten?
Ja, kinderen krijgen tot hun 22e levensjaar hetzelfde abonnement als de hoofdabonnee.
Mijn partner en ik hebben allebei een eigen tiba-abonnement. Welk van onze abonnementen geldt voor onze kinderen?
De kinderen krijgen hetzelfde abonnement als de hoofdabonnee (met de hoogste waarde). De beide abonnementen van de ouders worden voor de kinderen niet bij elkaar opgeteld.
Ik ben ziek en wil mijn afspraak annuleren. Tot hoelang voor de afgesproken tijd kan dat en wat zijn de consequenties als ik mij te laat afmeld of niet op kom dagen?
U dient 24 uur van tevoren de behandeling af te zeggen. tiba behoudt zich het recht voor om een credit te verrekenen. Indien u geen credits meer heeft, behoudt tiba zich het recht voor om de behandeling in rekening te brengen.
Is er genoeg parkeergelegenheid bij tiba?
Bij het Therapeutisch Centrum Leiderdorp, waar alle behandelingen plaatsvinden, is genoeg gratis parkeergelegenheid direct voor het gebouw. De slagboom van het parkeerterrein is altijd open.
Waar vinden de behandelingen uit mijn tiba-abonnement plaats?
Alle behandelingen uit uw tiba-abonnement vinden plaats in:

Therapeutisch Centrum Leiderdorp Van der Valk Boumanweg 178-B 2352 JD Leiderdorp
Wat gebeurt er als ik mijn maandelijkse lidmaatschap niet betaal?
Bij niet tijdig betalen komt iemand terecht in het herinnerings-, aanmanings- en incassotraject van tiba. Indien betaling uitblijft tot na de op de herinnering vermelde vervaldatum kan geen gebruik gemaakt worden van het tiba-abonnement tot de betaling alsnog is voldaan.

Behandelingen bij het TCL kunnen echter wel voortgezet worden onder de algemene betalingsvoorwaarden van het TCL.

Abonnees die via mijnzorgadviseur.nl ook een basis- en/of aanvullende verzekeringspolis hebben afgesloten kunnen volgens de voorwaarden van hun polis geholpen blijven worden.
Mag ik zelf kiezen voor welke therapieën ik de behandelingen uit mijn tiba-abonnement gebruik?
Ja, u mag zelf kiezen welke behandelingen u gebruikt, mits deze behandelingen beschikbaar zijn gesteld in uw tiba-abonnement.
Hoe werkt de tiba-familie?
Word samen met uw familie, (sport)vrienden of buren abonnee en ontvang allemaal een jaar lang 10 tot 15% korting. Via de code
Hoe werkt de eenmalige instapactie?
Word in november 2013 tiba-abonnee en ontvang aan het eind van uw abonnementstermijn twee maanden gratis lidmaatschap of word voor 15 december 2013 tiba-abonnee en ontvang aan het eind van uw abonnementstermijn een maand gratis lidmaatschap.
Tot welke leeftijd zijn kinderen gratis meeverzekerd?
Kinderen krijgen tot hun 22e levensjaar hetzelfde abonnement als de hoofdabonnee.
Vervallen bij tiba, zoals dat gebeurt bij mijn huidige zorgverzekering, aan het einde van mijn abonnementstermijn mijn niet gebruikte behandelingen?
Nee, uw tiba-behandelingen zijn twee jaar geldig. Uw ongebruikte behandelingen neemt u dus maximaal een keer mee naar uw volgende abonnementstermijn. In uw volgende abonnementstermijn dienen wel eerst de nieuwe behandelingen te worden opgebruikt voor u meegenomen behandelingen kunt opsouperen.
Hoe werkt de partnerdeal?
Voor 10 euro extra per maand kan ook uw partner gebruik maken van uw abonnement. Zo kunt u dus samen nog voordeliger kwalitatieve zorg genieten.
Hoe werkt de Fysio-versneller?
Met de Fysio-versneller wordt u uiterlijk de volgende werkdag door een therapeut geholpen. Indien tiba die belofte een keer niet nakomt, krijgt u de Fysio-versneller een jaar lang gratis.
Ik heb een tiba-abonnement. Mag ik me via tiba laten behandelen door een fysiotherapeut die niet werkzaam is binnen een tiba-vestiging?
Nee, behandelingen via uw tiba-abonnement vinden alleen plaats binnen een tiba-vestiging.
Zijn mijn ongebruikte behandelingen op enig moment uit te laten betalen in geld?
Nee, maar u kunt uw ongebruikte behandelingen wel meenemen naar volgend jaar indien u doorgaat met uw abonnement.

Indien u opnieuw abonnee wordt, kunt u aanspraak maken op de ongebruikte behandelingen uit het jaar ervoor.
Ik wil mijn tiba-abonnement opzeggen. Wat gebeurt er met mijn niet gebruikte behandelingen?
De geldigheidsduur van uw niet gebruikte behandelingen verandert niet. Mocht u nog geldige behandelingen hebben als u opnieuw abonnee wordt, worden deze aan uw totaal toegevoegd.

Kijk voor meer informatie in de algemene voorwaarden.
Ik ga een tijdje naar het buitenland. Wat te doen met mijn tiba-abonnement?
Bij een verblijf van langer dan zes weken in het buitenland kunt u uw abonnement op pauze zetten, zie artikel XXX in de algemene voorwaarden. U dient dit aan te vragen via directie@tibazorggroep.nl.
Hoe weet ik wanneer mijn tiba-credits op zijn?
U kunt te allen tijde uw credits zien op uw persoonlijke 'Mijn tiba'-pagina.
 

Vragen over de website

Ik ben het wachtwoord van mijn persoonlijke inlogpagina voor www.tibazorggroep.nl vergeten. Hoe krijg ik een nieuwe?
Klik hier om een nieuw wachtwoord op te vragen.
 
   


VRAGEN?

Hulp nodig? Bekijk Veelgestelde vragen of bel 071-5422556 (Lokaal tarief)

NIEUWSBRIEF

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en wees altijd als eerste op de hoogte.

KORTINGEN

Benieuwd naar onze kortingen en wat u er aan heeft?
Klik hier

NIEUWS

tiba overhandigt zwerfabonnement aan gezinscentrum Slaaghwijk
12-12-2013 16:06:29