[ Sluiten ]
Particulier
Zakelijk
Hulp nodig? Bekijk Veelgestelde vragen of bel 071-54 22 556
(Lokaal tarief)

Therapieën

Alle behandelingen uit uw tiba-abonnement vinden plaats in het Therapeutisch Centrum Leiderdorp.

Het Therapeutisch Centrum Leiderdorp is gevestigd in het Rhijnenburgh gebouw aan de Van der Valk Boumanweg 178-B, te Leiderdorp.

Voor meer informatie zie www.tcleiderdorp.nl

De behandelingen vanuit uw aanvullende verzekering kunt u gebruiken bij een therapeut bij u in de buurt.

 

 

Meer info

Fysiotherapie
Fysiotherapie helpt u te herstellen van fysieke klachten aan het bewegingsapparaat. Denkt u hierbij aan klachten vanuit gewrichten, spieren en/of banden. De fysiotherapeut kijkt samen met u naar de oorzaak en behandelt u middels (manuele) behandeltechnieken, zoals mobilisaties, manipulaties, rektechnieken en oefentherapie. Zodoende herstelt zich de natuurlijke balans tussen houding en beweging. Op deze manier kunt u van uw fysieke klachten af komen.
Acupunctuur
De acupunctuurbehandeling richt zich op het beïnvloeden van de energiestromen die in het menselijk lichaam plaatsvinden. Door topografisch vastgelegde energiebanen in het weefsel onder de huid, stroomt de voor het leven onmisbare energie; de Qi.
Doel van de behandeling is om de Qi-stroom middels het prikken van bepaalde acupunctuurpunten te versterken of om juist af te zwakken, afhankelijk van uw klachten en/of de uiting daarvan.
Mensendieck- cesartherapie

Mensendieck en oefentherapie zijn gericht op de houding van het bewegingsapparaat.Klachten vanuit het bewegingsapparaat kunnen verholpen worden door zich bewust te richten op de houding. Het vereist geen uren per week oefenen, maar een constant bewustzijn. Deze visie komt van Bess Mensendieck (1867-1957). Zij heeft de opleiding Mensendieck opgericht. Een van haar studenten, Marie Cesar, wilde een natuurlijker manier van bewegen aanleren in de Mensendieck, dan tot die tijd werd toegepast. Vanuit deze visie heeft zij de opleiding Cesar opgericht. Het verschil tussen Mensendieck en Cesar oefentherapie is in de loop der jaren sterk afgenomen. Sinds 2004 zijn de beroepsverenigingen van beide oefentherapieën gefuseerd tot Vereniging van Oefentherapie Cesar en Mensendieck.

Bachbloesemtherapie
Bach Bloesemtherapie is ontwikkeld door Edward Bach en richt zich op de psychische kenmerken van de mens. Bach ontdekte tijdens zijn opleiding tot arts dat dezelfde therapie verscheidene effecten had bij mensen met dezelfde diagnose. Hij ontdekte dat mensen met dezelfde soort persoonlijkheden op een gelijke wijze op de therapie reageerden. Bach wilde de mens behandelen en niet alleen de ziekte. Na veelvuldig onderzoek prepareerde Bach een natuurlijk middel van Bach Bloesems, welke specifieke persoonlijkheidskenmerken kunnen versterken of doen afzwakken. Hierdoor wordt de mens in zijn herstel niet geremd door zijn eigen persoonlijke kenmerken, zoals bijvoorbeeld angst, wanhoop of pessimisme en dit helpt hem in zijn totale herstel (zowel fysiek als mentaal).
Sportvasten

Deze pagina is in aanbouw en komt spoedig online! 

Supplementie therapie

Deze pagina is in aanbouw en komt spoedig online! 

 

 VRAGEN?

Hulp nodig? Bekijk Veelgestelde vragen of bel 071-5422556 (Lokaal tarief)

NIEUWSBRIEF

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en wees altijd als eerste op de hoogte.

KORTINGEN

Benieuwd naar onze kortingen en wat u er aan heeft?
Klik hier

NIEUWS

tiba overhandigt zwerfabonnement aan gezinscentrum Slaaghwijk
12-12-2013 16:06:29